Snackgroente met 2 soorten dip.

 

Kies snackgroenten als komkommer, cherrytomaatjes, reepjes paprika, kleine geschrapte worteltjes, radijsjes, bleekselderij en reepjes rettich.

Doe dit in gekleurde schaaltjes of in glaasjes en zet met tuinbonendip en/of paprikadip op tafel.

 

Doordat groenten ook vezels bevatten, heb je sneller een voldaan gevoel en eet je er meer van. En wat je toch hebt gegeten bevat weinig calorieën.             

 

Tuinbonendip 

 

Benodigdheden:

 

  • 200 gram tuinbonen (vers of uit de diepvries)

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje knoflook

  • 4 blaadjes munt

  • 1 el. Olijfolie

  • Citroensap

  • Peper 

 

Bereiding:

 

  • Kook de tuinbonen gaar en laat ze afkoelen

  • Maak de sjalot en knoflook schoon, snipper ze en fruit ze zachtjes in de olie

  • Pureer de tuinbonen, sjalot, knoflook en munt met een staafmixer of in de keukenmachine.

  • Breng op smaak met wat peper en citroensap.

  • Je kan de dip evt. nog wat smeuïger maken door 1 a 2 el. water toe te voegen.

 

 

Paprikadip

 

Benodigdheden:

 

  • 250 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)

  • 1 teentje knoflook

  • 4 gepelde halve walnoten

  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

  • Mespunt chilivlokken

  • Citroensap 

 

Bereiding:

 

  • Snijd de paprika’s in stukken.

  • Maak het teentje knoflook schoon.

  • Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein.

  • Voeg de stukken paprika, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn.

Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door om de puree wat smeuïger te maken